Povestea noastră

Căsuța Pisicii este o companie românească de produse destinate sănătății fizice și mentale a pisicilor. Oferim o casă de vis și un loc de joacă gândit pentru oricare pisică de interior.

Totul a început când Dragoș și Teo au adoptat-o pe pisicuța Puss și au început să conviețuiască împreună în micul lor apartament. Au făcut tot posibilul să îi creeze un mediu cât mai plăcut. Astfel, au început să își reorganizeze habitatul uman pentru a face din casa lor una potrivită pentru nevoile lui Puss.

 

povestea casutei pisicii

Evident, s-au pus să caute pe internet informații și produse menite să îi facă noului lor companion viața cât mai plăcută și conviețuirea cât mai ușoară. Nu au avut nevoie de mult timp ca să realizeze că produsele de pe piață nu se potriveau îndeajuns pisicii lor. Fie nu erau concepute astfel încât să vină în întâmpinarea nevoilor sale, fie nu erau practice sau erau realizate din materiale de slabă calitate pe care pisicuța nu le agrea. 

Curioasă din fire, ca oricare pisică, Puss le analiza și le testa pe toate cu atenție. 

Cum i se păreau noile accesorii și jucării pe care le primea regulat? 

Ei bine, interacțiunea cu ele nu era niciodată prea lungă. Seturile de joacă erau catalogate după scurt timp drept plictisitoare.

Ce aprecia cel mai mult pisicuța sperioasă care se transforma rapid din pui în pisică adult? 

Sisalul, ascunzătorile și locurile de dormit. Însă acestea nu erau prea multe într-un apartament mic cu puțin mobilier în care mai toate obiectele, cu excepția unui dulap, se aflau cam la aceeași înălțime. 

După mult studiu despre comportamentul și nevoile pisicilor, ideea perfectă pentru un loc dedicat a pornit de la litera „P”, de la pisica Puss. Așa s-a născut „P-ul pisicii”, căsuța de vis pentru oricare felină de companie. Nu e perfect și cu siguranță nu este cel mai frumos loc pentru pisici, dar include toate caracteristicile de care acestea au nevoie: ascunzătoarea, locul de odihnă, locul de joacă, tunelul, sisalul. 

 

casute pentru pisici

Puss s-a îndrăgostit imediat de acest loc special creat de către stăpâni pentru nevoile ei. Cu ajutorul său, a devenit mult mai fericită și încrezătoare. Acest spațiu i-a asigurat propria locuință și universul ei în interiorul universului uman.  

În P-ul pisicii, Puss a găsit un punct de observație, dar și un refugiu pentru ocaziile când nu dorea să interacționeze cu musafiri sau alte animale de companie venite în vizită. În plus, plictiseala a dispărut din viața ei când a descoperit sisalul, locul de joacă, labirintul, traseul de cățărat, bârlogul și toate posibilitățile de a se odihni comod în noua ei locuință. Toate aceste avantaje se regăseau într-un singur obiect compact suspendat pe perete, o căsuță de pisici ideală pentru locuințele mici, un fel de piesă decorativă multifuncțională.  

 

„P-ul pisicii” a fost proiectat și realizat cu un minim de unelte în atelierul improvizat din sufrageria casei pe care Dragoș și Teo și-o construiau. 

atelierul casuta pisicii

Acest produs creat din pură necesitate a stârnit mult interes în rândul iubitorilor de pisici care l-au văzut în realitate sau online. Schimbările pozitive majore pe care această căsuță le declanșa în comportamentului pisicilor le-a confirmat celor doi că au realizat un produs unic, cu adevărat util pentru pisici și cei care le iubesc.

  
Lipsa acestui tip de produs pe piață, împreună cu pasiunea pentru tâmplărie și un atelier tot mai dotat, au dus firesc la dorința de a produce și a comercializa căsuțele pentru a oferii soluții iubitorilor de pisici și a le asigura acestor animale de companie un trai cât mai bun.  

casuta pisicii

De la idee și până la lansarea unui produs pe piață e cale lungă și e nevoie de multă muncă, imposibil de realizat doar în doi fără o echipa adevărată. Astfel, prietenii Lore și Sebi, cu care Teo și Dragoș împărtășesc mai multe pasiuni precum meșteritul, campatul, mașinile vechi și animalele, s-au dovedit partenerii ideali pentru realizarea acestui proiect.  

prototip casuta pisici

Împreună, cei patru au început munca de la zero, au accesat fonduri europene, au perfecționat căsuța, au creat brandul Căsuța Pisicii și și-au deschis o hală de producție. Apoi, și-au putut diversifica și perfecționa gama de produse realizate exclusiv în România din materiale de calitate, respectând normele de mediu, dar și principii clare de sustenabilitate și etică.

echipa casuta pisicii

Drumul nu a fost ușor, dar satisfacția creării unui mic business care oferă produse atât de utile pentru sănătatea fizică și mentală a pisicilor a făcut ca tot efortul să se merite și greutățile întâmpinate pe parcurs să fie date uitării.

produse pentru pisici

Puss muza și Bujie consultant în prototipare și testare.

Astăzi, povestea continuă. Mai sunt multe obstacole de trecut, multe produse de conceput și multe pisici de bucurat!

Un articol de Ioana Solea.