De ce prefera pisicile sa stea la înălțime?

De ce prefera pisicile sa stea la înălțime?
De ce prefera pisicile sa stea la înălțime?

   Ați stat vreodată liniștiți în casă și v-ați observat felina suită pe frigider, dulap sau un alt loc situat la înălțime și nu știați ce caută acolo? Nu sunteți singurii. 

Știm cu toții că felinele au tabieturile lor care pot părea ciudate, pentru că nu sunt ușor de înțeles. Se pare că observarea din punctele înalte, este un comportament instinctual necesar al pisicii.

   Așadar, de ce pisicile caută să stea în locuri înalte?

   Răspunsul este simplu: pisicile au o nevoie instinctuală, de a observa lumea de la înălțime. Acest fapt se datorează, deoarece sunt prădători ai rozătoarelor, înaripatelor și a altor animale mici dar și pradă pentru animale mai mari cum ar fi câini, lupi, vulpi și multe altele.

Perspectiva înaltă, oferă pisicilor o bună privire de ansamblu asupra potențialei victime, dar este și o formă protecție împotriva animalelor mai mari pe care, teoretic, le pot vedea venind, sau alte pericole cum ar fi aspiratorul mare și rău sau oaspetele, dușmanii de temut ai pisicilor.

De ce prefera pisicile sa stea la înălțime?

   Pisicile domesticite nu sunt vânători frecvenți (cu excepția unor cadouri ocazionale pentru stăpâni: șoricei, păsărele sau insecte) dar, înclinația lor pentru a observa lumea din locuri înalte rămâne adânc întipărită în structura biologică și evolutivă. 

Este posibil să descoperi, că pisica ta iubește să stea pe frigider deoarece:

  • Urmărește activitatea din casă, din zona ei de confort;
  • Are un spațiu privat și calm atunci când atmosfera în casă este agitată;
  • Este protejată față de alte animale de companie și copii.

   În casele cu mai multe pisici adulte, relaxarea în cele mai înalte puncte este un semn de putere. Felina care are cel mai bun punct de observare este de obicei și cea considerată dominantă. Cu cât mai multe puncte de observare înalte, cu atât pisicile nu vor fi nevoite să se ciondănească.

   Instinctiv felinele au o dorinţă de a sta la înălțime iar pisicile domesticite se bucură de cațărare, deoarece le oferă stimulare mentală și fizică. Știm cu toții, că atunci când stăpânul/stăpâna casei se plictisește începe să distrugă.

Căsuța Pisicii

   Motanul meu alege să doarmă la înălțime deoarece acolo și-a găsit liniștea, mai ales atunci când am musafiri și el dorește să doarmă fără să fie deranjat. Pentru această nevoie a lui, noi cei de la Căsuța Pisicii am creat un produs numit Observator, întrucât oferă pisicii posibilitatea de a se izola de traficul din locuință dar totuși să poată observa tot ce mișcă. Observatorul este practic un hamac pentru pisici cu un design minimalist fabricat din placaj MDF, lemn de fag și un material de catifea pentru a mulțumii și cele mai pretențioase pufoșenii. Îți recomand ca acest Observator să îl montezi la înălțime în apropierea unui geam. Pisica ta se va delecta cu priveliștea, ”vânând” păsărele iar mai apoi va dormi adânc, pentru că știm cu toții cât de obositor este să privim pe geam și cât de grea este viața de pisică.

De ce prefera pisicile sa stea la înălțime?

   Folosește-te la maxim de planul vertical al locuinței. Dacă locuiești într-un spațiu mai mic, cum ar fi un apartament sau o garsonieră, poți crește spațiul personal al felinei instalând observatoare împreună cu cățărătoare, în camere sau permițând pur și simplu pisicii tale să se așeze pe mobilierul tău, rafturile de cărți sau pe frigider.

   Despre ”Cățărător” încă nu v-am povestit. El este practic o scăriță care poate fi montată pe perete după bunul plac, de exemplu: pe orizontală ca și pasarelă de trecere sau cu înclinații diverse în funcție de preferințele blănosului sau blănoasei pentru urcare sau coborare. Îți voi povesti cu altă ocazie cum am ajuns să creăm acest produs și de ce motanul meu îl adoră.

De ce prefera pisicile sa stea la înălțime?

 

   Toate produsele care aparțin Brandului Căsuța Pisicii sunt concepute și produse în fabrica noastră din Sibiu, România. Materialele folosite sunt atent selecționate pentru a oferi calitate și confort. Aștept cu nerăbdare recenziile și pozele tale cu privire la produsele noastre, pe care cu acordul tău le distribuim pe rețelele sociale și în rubrica noastră cu povești ale clienţilor.

Articole asemănătoare