Povestea lui Bujie și cum l-au ajutat produsele Căsuța Pisicii să se recupereze după problemele medicale

Povestea lui Bujie și cum l-au ajutat produsele Căsuța Pisicii să se recupereze după problemele medicale.

Îți amintești primele momente alături de felina ta? Eu personal îmi amintesc ca și cum ar fi fost ieri.

Am rămas datoare cu o poveste despre Bujie. Pentru cine nu-l cunoaște, Bujie este inginerul de calitate de la Căsuța Pisicii și îl poți vedea în acțiune pe pagina de Instagram, Facebook și TikTok.

 

Pe Bujie l-am găsit noaptea, abandonat pe un câmp (plin de caini de stână)  agitat, speriat și înfometat. Același câmp unde, nu cu mult timp în urmă, am găsit abandonați, tot noaptea, o pisică și cei 6 pui ai ei (pe ei i-am dus la Asociația Pan din Sibiu, unde oamenii sunt de nota 10 și felinele sunt îngrijite cu multă iubire și dedicație iar mai apoi li se găsește o familie adoptivă).

 

Pot zice că el m-a ales pe mine deoarece am deschis ușa la mașină să văd ce este cu el și fără a îi spune nimic, el s-a urcat la mine în mașină unde în primă fază mi-a oferit iubire iar apoi s-a pus pe joacă. Ziua următoare am plecat la veterinar cu motănelul unde am aflat că are în jur de 3-4 luni și că din păcate, aceste prime clipe de viață nu au fost cele mai bune, el având codița ruptă chiar de la bază, de lângă coloană. Iar cum veștile proaste nu vin niciodată singure, codița lui s-a sudat strâmb, iar la o examinare atentă nu prezenta inflamații deci, nu a fost nevoie de alte intervenții, doar că mi s-a comunicat că va rămâne cu codița strâmbă. Coada la pisici este foarte importantă, cu ajutorul acesteia felinele își găsesc echilibrul și nu numai.

 

Probabil că primele luni de viață nu au fost prea ușoare pentru motanul Bujie deoarece el nu prea știa să fie pisică, nu prea sărea, ci mai mult se cățăra (cu greu). Prietena lui, pisica Puss, i-a făcut cadou căsuța ei, primul prototip de căsuță de pisică și anume cel în formă de ” P ”.

 

” P-ul ” era montat pe perete iar Bujie nu reușea să se urce fără ajutorul unui scaun de birou pe care i l-am pus lângă, iar el își petrecea mare parte din timp acolo în căsuță, acesta devenind culcușul lui.

 

Noi, cei de la Căsuța Pisicii, eram în acel timp la momentul creării  produsului Căsuța Pisicii în diferitele variante. Observând dificultatea lui Bujie de a se urca, fiind conștienți că nu v-a putea să ajungă nici în căsuța nouă fără un ajutor, am venit cu ideea” Cățărătorului ” în primă fază în variantele mediu și mare.

 

Cățărătorul este produsul perfect atunci când ai nevoie de o scară pentru a ajuta pisica să urce în diferite locuri, pentru a lega diferite zone printr-o pasarelă și chiar ca suport de gheare pentru dezmorțirea pisicii după somnurile lungi. El este compus din cinci trepte îmbrăcate în funie de iută naturală, acest cățărător poate fi folosit creativ și în combinație cu alte produse, oferind un mediu optim pentru o pisică sănătoasă atât fizic cât și mental

 

Am folosit la început combinația Hamacul Pisicii și Cățărătorul mediu (care are cele cinci trepte mai apropiate decât cel mare), iar Bujie a început ușor, ușor să folosească Cățărătorul pentru a ajunge în hamacul pentru pisici, mai apoi l-a folosit și pe post de sisal și ca suport de gheruțe pentru dezmorțirea după somnurile lungi din hamac.

Pe măsură ce folosea Cățărătorul am observat modificări în ceea ce privește mobilitatea lui, era mai sigur pe el și chiar a învățat să sară pe calorifer (lucru imposibil la început fără un scaun). Acest loc de joacă pentru pisici i-a facilitat vindecarea.

Văzând că el a început, să învețe cum să fie pisică, am modificat puțin aspectul camerei lui și anume am montat un Cățărător mare, cu ajutorul căruia ajunge la Căsuța Pisicii Starter Gri, iar mai apoi un alt Cățărător mare pe post de pasarelă care îi oferă acces la Hamacul Pisicii montat cât mai sus pe perete în apropierea unui geam pentru ca el să poată privii de la înălțime, cum le place felinelor. Bineînțeles, că din acest peisaj nu lipsește nici Zgâriciul de perete (sisalul special conceput pentru feline din iută naturală).

Combinația pe care am menționat-o anterior, este pe perete de câteva luni bune și produsele sunt folosite intens, încă de la început. Pot spune cu mâna pe inimă, că Bujie a învățat să fie o pisică în adevăratul sens al cuvântului, deși încă nu poate sării la fel de mult ca orice altă pisică, se apropie foarte mult de acel ideal și mă surprinde în fiecare zi cu o nouă săritură spectaculoasă neașteptată.

Așadar, produsele Căsuța Pisicii alături de produsele inspirate de el, nu doar că l-au ajutat să-și răsfețe instinctele feline de a sta la înălțime, a se cățăra și a dormi în locuri înalte, ci au și contribuit la recuperarea lui medicală, iar Bujie se bucură acum de tot ceea ce înseamnă a fi felină.

Fabricate cu drag, mare atenție și materiale de calitate, în Sibiu, România,  produsele Căsuța Pisicii sunt iubite de toate feline care au ocazia să le descopere. Te așteptăm și pe tine să descoperi combinația perfectă pentru felina/felinele tale!

Articole asemănătoare
De ce prefera pisicile sa stea la înălțime?
De ce prefera pisicile sa stea la înălțime?

Ați stat vreodată liniștiți în casă și v-ați observat felina suită pe frigider, dulap sau un alt loc situat la înălțime și nu știați ce caută acolo? Nu sunteți singurii.
Știm cu toții că felinele au tabieturile lor care pot părea ciudate, pentru că nu sunt ușor de înțeles. Se pare că observarea din punctele înalte, este un comportament instinctual necesar al pisicii.

Citeste mai mult »